Aromoterapie

Aromoterapie

Ce este aromoterapia & în ce moduri  aduce beneficii de sănătății tale?

 

Tratamente alternative, cum ar fi aromaterapia, inclusiv centre de masaj, studiouri de yoga și spa-uri, chiar și instituții de hospice și birouri chiropractice. Deci, ce este aromaterapia, exact?

 

Uleiuri esențiale aromoterapie sunt realizate folosind zeci de diferite medicamente plante, flori, ierburi, rădăcini și copaci cultivate peste tot în lume – care s-au dovedit, efecte puternice asupra Îmbunătățirea fizice, emoționale și bunăstarea spirituală.

 

Timp de peste 5.000 de ani, aromoterapia a fost o practică de încredere în rândul culturilor care acoperă globul. Vindecătorii naturali se transformă în aromoterapie pentru numeroasele efecte antibacteriene, antiinflamatorii și analgezice ale uleiurilor esențiale aromatice. Deci, pentru ce este folosit aromoterapia? Unele dintre cele mai frecvente motive ca oamenii folosesc, Conform cercetărilor efectuate de către PDQ Integrative, alternative și terapii complementare Consiliul, includ gestionarea durerii, îmbunătățirea calității somnului, reducerea stresului, depasirea simptome de depresie, liniștitor articulațiilor de gât și chiar luptându-se efectele cancerului. (1)

 

Astăzi, este posibil să găsiți peste 40 de uleiuri de aromoterapie cu grad terapeutic disponibile în magazinele de produse de sănătate și online (deși există mai multe decât acestea). Unele uleiuri aromatice populare pe care le-ați putea recunoaște includ arborele de ceai, ulei de lavanda și menta, folosite în orice, de la pasta de dinți la detergentul de rufe.

 

Ce este aromoterapia?

Aromaterapia este un tip de practică de medicină alternativă care utilizează uleiuri esențiale aromate / aromate care provin dintr-o mare varietate de plante de vindecare. Atunci când este inhalat sau aplicat pe piele, uleiurile esențiale de calitate terapeutică (uneori numite uneori uleiuri volatile) au fost demonstrate pentru a ajuta oamenii să depășească diferite probleme de sănătate fără a fi nevoie de medicamente.

 

Iată câteva informații despre cum funcționează uleiurile esențiale:

 

Plantele conțin anumite substanțe chimice benefice ca mijloc de protecție, inclusiv pentru a îndepărta insectele sau rozătoarele și pentru a se apăra de bacterii sau viruși.

Ingredientele active din uleiuri sunt luate direct din randamente ridicate de plante medicinale sau ierburi printr-un proces cunoscut sub numele de distilare, apoi amestecat cu alcool pentru a-si pastra puterea. Rezultatul final este o formulă uleioasă foarte concentrată care poate fi amestecată cu alte substanțe.

Deoarece sunt foarte puternice, uleiurile esențiale folosite în practicile de aromaterapie sunt de obicei combinate cu un ulei purtător, cum ar fi migdalele, jojoba sau uleiul de nucă de cocos, înainte de a fi aplicate direct pe piele.

Aromaterapia poate fi efectuată în mai multe moduri diferite:

 

  • Difuzând o combinație de uleiuri esențiale în aer (sau doar un singur ulei)
  • Inhalați uleiurile prin nări direct în afara unei cârpe sau din sticlă
  • Primirea terapiei de masaj folosind uleiuri
  • Înmuiere într-o baie infuzată cu ulei
  • Tăiați uleiurile direct pe piele

Cercetările arată că atunci când sunt folosite la domiciliu, majoritatea oamenilor folosesc lumanari de ulei de aromoterapie, aplică produse naturale care conțin uleiuri pe pielea lor sau adaugă uleiuri direct la o baie de baie / duș cald. Ce tipuri de plante produc uleiuri esențiale populare folosite în aromoterapie? Acestea includ:

 

  • Plante precum rozmarin, cimbru, oregano sau menta
  • Frunze din plante eucalipte
  • Iarbă, cum ar fi lemongrass
  • Semințe de fenicul
  • Zest din fructe cum ar fi portocalele, grapefruitul sau lamaia
  • Flori, inclusiv trandafir sau geranium
  • Lemn sau coaja din copaci, inclusiv cedru sau pin
  • Rădăcini din ghimbir
  • Rășină din copaci de tămâie
  • Si multe altele

 

Cine beneficiază de aromoterapie?

Pentru ce se utilizează aromoterapia? Aromaterapia a fost studiată în legătură cu îmbunătățirea atât a problemelor de sănătate pe termen scurt, cât și a tulburărilor mai grave. Cercetările arată că oricine are următoarele condiții de sănătate poate beneficia probabil de aromoterapie:

 

  • Stres cronic sau anxietate
  • depresiune
  • Insomnie și tulburări de somn
  • Dureri musculare
  • Dureri articulare
  • Infecție respiratorie
  • Tulburare digestivă
  • PMS sau simptomele menopauzei
  • Probleme sau tulburări ale pielii, inclusiv mușcături, erupții cutanate, vânătăi, celulită sau acnee
  • Fluctuațiile zahărului din sânge
  • Cancer
  • Oboseală

Un număr mare de studii atât pe animale cât și pe animale au arătat că uleiurile aromaterapice pot avea atât efecte sedative, cât și stimulante, plus efecte pozitive asupra sistemului imunitar și asupra sistemului nervos central. Recent, studiile realizate cu ajutorul scanărilor funcționale au arătat că uleiurile parfumate de aromoterapie au efecte pozitive asupra regiunii primitive din creier numită sistemul limbic, care ajută la controlul atât a răspunsurilor emoționale, cât și a comportamentelor.

 

Cheia pentru a obține rezultate din aromoterapie este de a folosi uleiuri pure, de calitate terapeutică, mai degrabă decât cele cu ingrediente sintetice sau parfumuri. Eficacitatea practicilor de aromaterapie depinde întotdeauna de calitatea uleiurilor utilizate, plus de dozare.

 

 

Beneficiile dovedite ale aromoterapiei

  1. Promovează relaxarea
  1. Ajută la îmbunătățirea calității somnului
  1. Tratarea problemelor respiratorii
  1. Îmbunătățește sănătatea pielii
  1. Poate ajuta la administrarea simptomelor sau a efectelor secundare ale cancerului
  1. Îndepărtează durerea și inflamația
  1. Ajută la reducerea oboselii și la creșterea alertei
  1. Îmbunătățește libidoul
  1. Îmbunătățește digestia și reduce greața

Citește mai multe aici despre beneficiile dovedite ale  aromoterapiei

Uleiul de aromoterapie, cum ar fi ghimbirul, turmericul, grapefruitul, menta, lamaie, mușețel și eucalipt, pot ajuta la reducerea reflexului acid, ulcere, greață, indigestie, dureri de dimineață sau dureri de stomac datorate PMS.

 

Un studiu publicat în Jurnalul de Fiziologie și Farmacie de Bază din 2015 a constatat că uleiurile esențiale de curcumă (Curcuma longa) și ghimbir (Zingiber officinalale), utilizate pe scară largă în țările din Asia ca medicamente tradiționale și ingrediente alimentare, au activități gastroprotective puternice, ulcer potențial.

 

Ambele furnizează niveluri ridicate de enzime antioxidante, cum ar fi peroxidaza de glutation, superoxid dismutază, catalază și glutation, care s-au dovedit a reduce necroza, eroziunea și hemoragia peretelui stomacului, reducând în mod semnificativ durerile de stomac. (8)

 

 

Istoria aromaterapiei și întâmplări interesante

De mii de ani, uleiurile esențiale de aromoterapie au reprezentat o parte importantă a îngrijirii de sine și a practicilor medicinale – utilizate ca parfumuri, tonice, curățare, salvare și multe altele. Înregistrările arată că unele dintre cele mai vechi civilizații care adoptă folosirea aromoterapiei includ chinezii antice, indienii, egiptenii, grecii și romani.

 

Fapte interesante despre istoria aromoterapiei includ:

 

Acum mai bine de 2500 de ani, Hippocrates a recomandat băi aromatice pentru bunăstarea generală și prevenirea sănătății.

În anul 100 AD, faimosul filosof Dioscorides a menționat uleiuri aromatice în unele dintre scrierile sale, printre care cardamon, scorțișoară, smirnă, busuioc, fenicul, tămâie, ienupăr, pin, trandafir, rozmarin și cimbru.

Uleiurile de aromoterapie au fost folosite de preoții egipteni antic în timpul ceremoniilor religioase și, de asemenea, ca agenți antiseptici.

Începând cu sfârșitul anilor 1800, cercetătorii au început să utilizeze în studiu studii extrase din botanică, publicându-și rapoartele în reviste medicale respectate. Profesorii de medicină franceză și germană au început să utilizeze aromoterapia pentru a lupta împotriva bolilor precum tuberculoza și rănile infectate.

La începutul secolului al XIX-lea, uleiurile esențiale au început să fie folosite în practicile medicinii occidentale. Medicii au început izolarea principiilor active ale plantelor (identificate ca “ingredient activ”) pentru a le folosi în efectuarea medicamentelor eliberate pe bază de prescripție medicală.

Soldații francezi care se întorc acasă de la primul război mondial au fost tratați cu uleiuri aromaterapice pentru a vindeca rănile, pentru a trata anxietatea și depresia mai scăzută.

Aromaterapia și-a făcut drumul spre S.U.A. în jurul anilor 1980.

Astăzi, vânzările de loțiuni aromaterapice, lumânări, uleiuri și parfumuri sunt mai mari decât oricând.

 

 

 

Cum să găsiți un Aromoterapeut bun

Există o serie de organizații diferite care acum antrenează și certifică aromoterapeuții profesioniști, inclusiv Consiliul de înregistrare a aromoterapiei (ARC). ARC a fost creată după inițiativa Purdue și Comitetul de coordonare a standardelor educaționale din domeniul aromoterapiei și-a unit forțele. Scopul este de a depăși lipsa standardelor de educație în industria aromaterapiei, de a promova practici sigure și de a încuraja FDA să protejeze siguranța publică și utilizarea uleiurilor esențiale.

 

Deși depinde de programul exact și de curriculum, certificarea de aromoterapie implică, de obicei, finalizarea a cel puțin 30-200 ore de formare și trecerea la un examen, cum ar fi examenul ARC. Multe programe de instruire necesită, de asemenea, ore supravegheate de lucru cu pacienții.

 

Aromaterapeuții sunt de obicei instruiți în unele dintre următoarele subiecte și practici:

  • Istoria aromoterapiei
  • Profile de 20 de uleiuri esențiale cele mai puternice și mai populare
  • Asigurarea calității uleiurilor esențiale
  • Fiziologia aromoterapiei (inclusiv metodele de absorbție, olfacție, sistemul limbic, sistemul limfatic, sistemul imunitar și pielea)
  • Tratarea pacienților cu diferite uleiuri esențiale, în funcție de condițiile lor medicale
  • Contraindicații și preocupări privind siguranța anumitor uleiuri esențiale

Tu ești în locul potrivit pentru ca Natural Clinica, Centrul Holistic Naturopat oferă terapii: masaj cu atomoterapie oferit de specialiști în domeniu. 

 

Precauții referitoare la aromoterapia

În funcție de istoricul medical specific al unei persoane, de alergii sau de nivelul de sensibilitate, anumite tipuri de uleiuri pentru aromoterapie nu sunt recomandate. Majoritatea uleiurilor esențiale trebuie ținute la distanță de sugari și copii, dacă nu se specifică altfel. Dacă sunteți gravidă sau alăptați, asigurați-vă întotdeauna că orice ulei esențial pe care îl utilizați pentru aromoterapie este sigur și nu prezintă niciun risc (multe dintre ele nu fac asta).

 

Deși uleiurile esențiale au prezentat, în general, efecte adverse minime, riscurile potențiale includ:

 

  • ingerarea unor cantitati mari / utilizarea intentionata incorecta, care poate provoca toxicitate
  • iritarea pielii, în special atunci când este utilizată în cantități mari
  • alergie de contact dermatita
  • fotosensibilitate la lumina soarelui

În general, utilizați uleiuri intern numai atunci când știți sigur că sunt complet pure și nu aveți nici o afecțiune care să necesite luarea de medicamente care pot interacționa cu uleiurile. Utilizarea uleiurilor aromaterapice pe plan intern poate uneori să fie toxică și foarte dăunătoare, așa că faceți cercetările și întrebați un profesionist pentru o opinie dacă aveți vreodată vreun motiv sau întrebări. Începeți întotdeauna cu cea mai mică doză posibilă.

 

Dacă aveți pielea sensibilă și doriți să utilizați uleiurile aromaterapice local, asigurați-vă că diluați întotdeauna uleiurile cu un purtător înainte de a le aplica pe piele, în timp ce cauți simptome, cum ar fi erupții cutanate, înroșire sau umflături (mai ales când sunt la soare). Uleiurile esențiale fotosensibile includ bergamotul, lămâia, varul, portocala amară și rădăcina angelică. Citricele și uleiurile cu mentol (inclusiv mentă) pot irita pielea sensibilă, deci folosiți-le cu atenție și efectuați mai întâi un test de plasture.

 

Gânduri finale despre aromoterapie

Practicile medicinale complementare / alternative, inclusiv aromoterapia cu uleiuri esențiale, au devenit din ce în ce mai populare în ultimele decenii, deși uleiurile esențiale au fost folosite de secole.

Aromaterapia funcționează prin utilizarea uleiurilor aromatice care conțin multe componente active diferite. Există uleiuri esențiale antiseptice, antifungice, antiinflamatoare și antibacteriene.

Pentru ce se utilizează aromoterapia? Beneficiile și utilizările populare ale aromoterapiei includ reducerea anxietății și a depresiei, răceală și tuse, oboseală, durere, simptome de menopauză, simptome de menopauză, greață, ulcere sau indigestie și dureri articulare articulare.

Există, de asemenea, uleiuri esențiale anti-îmbătrânire și uleiuri esențiale pentru pierderea în greutate, deci dacă cineva vă întreabă ce este folositor pentru aromoterapia, nu există lipsă de modalități de a răspunde.

Programează-te acum la o ședință de aromoterapie la Natural Clinica

O ședință de masaj cu aromoterapie de 50 de minute este 100 lei

Pentru pachete de 10 ședințe beneficiați de 20% discount – astfel investiția va fi de doar 800 lei / pachet.

 

ORDER